Links fra OZ1BXM

Solar X-rays

Normal-Active-Flare

Geomagnetic Field

Quiet-Unsettled-Storm
Grafikken stammer fra Solar Activity Monitor som er lavet af N3KL.    
 
Man får oplysning om solflux, A-index, K-index og SSN fra siden www.hamqsl.com
Cops Operationsteknik. Denne artikel af ON4WW er det bedste, jeg har fundet om hvordan man kører radio og opfører sig på båndet. Jeg kan kun opfordre dig til at læse den!
HAM UL by S52JK and Google Maps
Fra QTH-lokator til kort. Når man indtaster en QTH-lokator, får man beliggenheden vist på et kort. Man kan så zoome ind og ud efter behag. Man kan vælge et almindeligt kort (som på billedet til venstre), satellitperspektiv eller en kombination af disse. Hvis du klikker på linken, vil du se min QTH-lokator JO46GI på kortet.
Fra kort til QTH-lokator. Du kan også bruge kortet til at finde QTH-lokatoren for et hvilken som helst sted. Vælg "Map" og træk i kortet så det pågældende sted ligger inde i den gule firkant. Nu kan QTH-lokator aflæses til venste på siden samt på kortet.
Denne gode side handler om DX og tester. Jeg bruger ofte søgefunktionen for at finde adresser, som jeg mangler. Jeg modtager også deres ugentlige nyhedsbrev.
Svensk side med testregler og kalender. 
Bills dejligt enkle side. Gode oplysninger om kommende DX operationer kan findes her: ADXO. Beskrivelse af CIS-prefixer og suffixer. Linksamling.
DX Summit
Når jeg vil have et overblik over DX lige nu, slår jeg op på DX Summit. Det er fint, at de knap så sjældne stationer også rapporteres. 
Johns hjemmeside er guld værd for dem, som interesserer sig for QRP og CW. I de forgangne 15 år har K3WWP kørt mindst én QRP forbindelse om dagen!
Slovakisk side om QRP DX. Pæne billeder.
Corbett i Ohio har opnået fine resultater med Heathkit HW-8 og en indendørs antenne!
Jeg er medlem af G-QRP Club (nr. 9071). Klubbens hjemmeside er udmærket. Jeg er dog mere interesseret i deres blad SPRAT og i deres diplomprogram. 
Jeg er medlem af AMSAT (nr. 36222), the Radio Amateur Satellite Corporation. De udgiver The AMSAT Journal og driver en kæmpe hjemmeside. AMSAT har også et forum, bulletin board, hvor satellit-spørgsmål diskuteres og praktiske erfaringer udveksles. AMSAT's danske afdeling hedder AMSAT-OZ. Andre gode steder at besøge er AMSAT-SM (svensk), AMSAT-UK (United Kingdom) og AMSAT-DL (siden er på tysk og engelsk, indeholder det nyeste om P3E).
Jeg er medlem af EDR (nr. 14648). Foreningens hjemmeside er på dansk. Der er dog nogle sider på engelsk omhandlende danske og grønlandske diplomer.
Firmaet Wilderness Radio i USA producerer byggesæt af høj kvalitet. Jeg købte min Sierra direkte fra dem. Deres webside beskriver også andre byggesæt.
QRP-debatten på eHam.net indeholder spændende synspunkter - både for og imod QRP. Der er over 50 indlæg denne debat:  Speak out: Your experiences with QRP En anden interessant debat fra eHam.net: QRP, the saving grace of amateur radio
Artikel af N1FN, Marshall G. Emm. Læs om "QRP isn't much of a handicap" og "The QRP Culture".
Musings on an Experiment in QRP W9KNI, Bob Locher (forfatter til bøgerne "The Complete DX'er" og "A Year of DX") beskriver i denne artikel fra "CQ Magazine" sine erfaringer med QRP. Han har kørt 281 lande med en Elecraft K2 transceiver og en trebånds beam i 20 meters højde. Bob skriver i en e-mail fra 1-11-2002, at han nu har kørt 304 lande med ovenstående udstyr.
QRZ.COM bruger jeg ofte til at finde adressen på en amatør. 
Buckmaster er også et godt sted når QSL-adresser skal opspores.
Sierra page by G3VGR G3VGR Dave beskriver sin Sierra transceiver. 
Den nyeste liste fra ARRL med alle DXCC countries
QRP DXCC Regler for diplomet QRP DXCC fra ARRL kan findes her. Jeg har endnu ikke kørt de 100 lande, som kræves til QRP DXCC, men mit mål er at erhverve diplomet. 
WM7D's Solar Resource Page informerer om solflux og solplettal. Der er også god grafik som viser udviklingen af både A og K index.
Farospage by ON5AU oplyser om udbredelsesforholdene på 14-18-21-24-28 MHz baseret på NCDXF/IARU beacons. De 18 beacons, som befinder sig rundt omkring i verden, aflyttes med en Yaesu FT-1000MP og en vertical dipol.  
DX-Central kan man se en interessant statistik: Hvilke zoner og lande har været aktive og hvornår? De har også en service hvor man får mail, når et land eller kontinent er blevet rapporteret. 
CQ Amateur Radio har et diplomprogram, hvor især WAZ award optager mig lige nu. På denne side kan du se, hvor mange zoner jeg har kørt, og hvilke jeg mangler. 
Spændende norsk QRP-side. Læs her om hvordan LA5EKA kørte så fjerne stationer som New Zealand og Antarktis.
Art & Skill of Radio TelegraphyThe Art & Skill of Radio Telegraphy et PDF-document på 241 sider (gratis download). Denne meget grundige bog kan anbefales, både når man skal lære morse for første gang, eller når man gerne vil øge sin hastighed.
Southgate Amateur Radio ClubSouthgate Amateur Radio Club har en spændende hjemmeside, som indeholder nyheder, specielt om rumfart og satellitter. Der er dog også almindelige radio-amatør nyheder. Siden opdateres flere gange om ugen. Den er bestemt værd at besøge! 
Kuhne ElectronicKuhne Electronic er et tysk firma, som fremstiller kvalitetsprodukter (sendere, modtagere, konvertere og for-forstærkere) til VHF, UHF, SHF og mikrobølger. Firmaet har været i branchen i mange år og kan varmt anbefales.
SSB-Electronic GmbH logoSSB-Electronic GmbH er et andet tysk firma, som fremstiller kvalitetsprodukter til VHF, UHF, SHF og mikrobølger.
Brugtgrej.dkBrugtgrej.dk er et handelssted, hvor brugte og nye varer sælges. Foruden udstyr til radioamatører handles der mange andre ting. Gratis registrering og annoncer. Debatforum.
DX code of conduct - logoDX Code of Conduct er nogle "færdselsregler" som gør det lettere for alle at køre DX. Findes også i dansk oversættelse
SM0DTKSM0DTK Martin har en flot hjemmeside, som beskriver DX forbindelser og hans mange HF-antenner, som alle er afprøvet i praksis. Martin har kørt samtlige lande på DXCC listen. Denne side er et besøg værd!
Make more miles on VHFMake more miles on VHF handler om alle former for DX på VHF. Meteor scatter, sporadisk E, tropo, EME, aurora, TEP - de er her alle sammen! Anbefales!

Links sidst kontrolleret 10. august 2015.

Startside